Nikola Dondur i Pavle Pavlović imena su srbijanskih državljana koji su uhapšeni u Španiji u okviru velike međunarodne akcije Dinastija koja je rezultirala zapljenom 560 kilograma kokaina, saznaje Istraga.ba.

Mediji u regiji jučer su objavili da su dvojica srbijanskih državljana uhapšena u Španiji nakon što je tamošnja policija u saradnji sa američkom Agencijom agencijom za borbu protiv droge (DEA) zaplijenila 560 kilograma kokaina. Osim njih, uhapšeno  je četvero državljana Španije, a grupa je povezana sa balkanskim kartelom.

“Uhapšeni su pripadnici bande pod nazivom ‘Poslastičari’, koja djeluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos, koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom”, saopćeno su iz španske civilne garde.

Nikola Dondur

Jedan od uhapšenih, već smo naveli, zove se Nikola Dondur. On je već poznat istražnim organima u Španiji. U akciji provedenoj 2015. godine uhapšen je zbog krijumčarenja 3,5 tone kokaina za crnogorskog narko bossa Vinetua Čokovića.

I Pavle Pavlović godinama živi u Španiji, gdje je, također, hapšen zbog veza sa organizovanim kriminalom.